MCD8w14Muscarici Fly Casting Day editia a 8-a a avut loc de vineri 26 iunie ora 15.00 pina duminica 28 iunie 2015 ora 14.00, la Pensiunea Dumbravita de pe Riul Mare Retezat, Masivul Retezat.

Este un eveniment dedicat Fly Casting-ului, si echipamentului dedicat, eveniment ce a avut 3 sectiuni: – incepatori si copii (Beg) – avansati – casting echipament pentru o mina (SH) – casting cu echipament pentru 2 miini (DH)

Invitati:
Lasse Karlsson, MCCI THCI IFFF, CBOG AAPGAI, KarlssonFlyfishing.com (DK)
Paul Arden, Sexyloops (UK)
Thomas Berggren, IFFF MCI THCI, KarpenFlyFishing (SE)
Djordje Andjelkovic, IFFF MCI, THCI (SRB)
Sasa Zec, EFFA CI (SRB)
Paul Sas EFFA CI (RO)

Demonstratii, workshopuri, casting clinic, concurs de casting, prezentari de echipament si conferinte despre dezvoltarea de echipament de fly.

De mentionat:
1. In pemiera – 6 instructori de casting acreditati prezenti in Romania din care 4 sint Master atit pentru echipament de o mina cit si pentru doua miini, campioni mondiali si europeni de casting, din UK, Danemarca, Suedia, Serbia si Romania.
2. In premiera – prezenta primului instructor Roman acreditat EFFA ( European Fly Fishing Association ) Paul Sas din Cluj, ( Romania mai are un singur instructor acrediat IFFF, Lucian Vasies din Cluj ).
3. In premiera – primul membru CBOG IFFF prezent in Romania, Lasse Karlsson din Danemarca, membru in Board of Governors, International Federation of Fly Fishers.
4. In premiera – O sesiune de casting nocturn cu fire speciale luminiscente marca Sexyloops, coordonata de Paul Arden (fondator Sexyloops.com – cel mai important portal de informatii si tehnica de casting).
5. 5 demostratii de casting de o ora sustinute de instructorii invitati, 12 workshopuri de cite 2 ore sustinute in paralel pe sectiuni ( incepatori, avansati, si echipament pentru 2 miini ), 3 conferinte despre creare si dezvoltare de echipament, discutii despre programele IFFF.
6. 2 lansari de branduri in Romania: Zimsen din Suedia si Evil Fly din Serbia, lansete si fire.
7. 6 branduri prezente in eveniment: ECHO (USA), Loop (Suedia), Barrio (UK), Sexyloops (UK), Xander Fly Rods si S1waterbike (Romania)
8. 45 de participanti inscrisi din Romania, Germania si Republica Moldova.
9. Evenimentul a continut citeva intilniri de notabile:
– discutii de lucru in cadrul FRPMA cu reprezentantii cluburilor prezente,
– Intilnire de lucru a Clubului Muscaricilor din Timisoara cu Fly Fishing Romania in privinta proiectului de renaturare a riului Ses, intilnire la care vor participa si reprezentanti ai parcului national Retezat.
3 zile intense, ce aduc Romania pe harta casting-ului international, evenimentul este considerat de instuctori ca fiind unul dintre cele mai importante din Europa de Est, in acest an.

Acest eveniment face parte din calendarul de activitati al FRPMA pe 2015.

Date tehnice: – echipament prezent in eveniment:
Evil Fly Rods ( lansare ) – brand al lui Djordje Andjelkovic: Nymph Whisperer 10 ft size 2,3,4, Nymphomaniac 11 ft size 3 and 12 ft size 4.
Zimsen ( lansare ) – seria de lansete de clasa 5 de 9 feet Medium, Medium Fast, Fast, lanseta de clasa 6 de 9 feet Fast1 si seria de fire tehnice Zimsen de clasa 5: MPL9, MXP12, MXD LB16, si MXD LB22.
Barrio, prin Djordje Andjelkovic line developer, va fi prezent cu firele sale GT 125, SLX si Nymph Line.
Sexyloops, Karpen FlyFishing, Loop, Echo, S1waterbike.

Partener oficial al clubului: Clinica de Bere – Timisoara, care produce berea Caster pentru acest eveniment, sa lansat cu aceasta ocazie noua bere Caster Intensiv.
Parteneri: Crama Ferdi, Alsa Skog, BN Business, Mopeka Impex, Data Group Int, Ceradez, Ideatm, MMC.

poveste evenimentului si detalii pe www.muscarici.ro sectiune blog.