topolog2Topolog 2010Ne-am infiintat in 2010 din dorinta de a reuni in jurul unei pasiuni comune muscarii din Bucuresti.

In momentul de fata avem 10 membri . Majoritatea suntem muscari solitari si ne intalnim destul de rar sa pescuim impreuna. Cel mai adesea ne reunim cand avem actiuni de ecologizare a apelor, in extrasezon sa legam muste si sa povestim sau la casting primavara.
In timp, s-a creeat mai mult decat o relatie intre membrii unui club ce impartasesc aceeasi pasiune, s-au legat prietenii, povestile despre noi si ale noastre exced pescuitul la musca si interfereaza cu viata, cu bucuriile si apasarile fiecaruia dintre noi.
In mod cert, pentru fiecare dintre noi, apartenenta la acest Club a insemnat mai multe informatii, schimb nemijlocit de experienta (legat muste, pattern-uri, scule, rauri, tehnici, casting si multe altele) in ceea ce priveste fly-fishingul dar si, mai mult de atat, este o experienta de viata, alaturi de camarazi, pe ape si nu numai.

In 2011 ne-am raliat ideii de a infiinta Federatia Romana de Pescuit la Musca, unde suntem Membru Fondator. Am sperat atunci, ceea ce speram in continuare, ca Federatia va coagula comunitatea de muscari din Romania, va promova idei si actiuni pe care sa le poata aplica prin modificari legislative, in vederea protejarii apelor, a pestilor si imbunatatirea habitatelor salmonicole din Romania.
Nu suntem direct implicati in fenomenul Competitional al Federatiei, insa il sustinem si il sprijinim pentru ca a fost si inca este una din cele mai eficiente metode de a reuni muscarii din toata tara.

Ce ne am dori pentru viitor:
-    O legislatie stricta care sa permita pescarilor platitori sa verifice legalitatea prezentei altor pescari pe rauri si felul in care acestia respecta regulamentul raului respectiv;
-    Promovarea spiritului “catch&release” catre copii si tineri cu efecte pe termen lung in combaterea braconajului;
-    Rauri pazite, protejate, populate cu sprijinul unei legislatii stricte si a unor comunitati de muscari puternice; Sa pescuim in Romania asa cum o facem in Croatia, Serbia, Muntenegru, Cehia, s.a. – Si s-ar putea…
-    Mai multi membrii muscari in Club, gata sa faca – din cand in cand – voluntariat!
Da, voluntariat pentru ca in esenta, A FACE CEVA PENTRU COMUNITATEA DE MUSCARI– inseamna a sacrifica din timpul tau – de pescuit, de legat muste, de petrecut cu prietenii la o sueta…

Si mott-ul nostru: PESCUIESTE SI PROTEJEAZA NATURA ALATURI DE NOI !

Ne puteti contacta la tel: 0722.748.931 – Octavian Ardac sau E-mail: admin@carpatica-fly.ro